Vacature Beleidsadviseur Kwaliteit

Ben jij een gedreven beleidsadviseur met hart voor patiëntveiligheid en talent voor kwaliteit en crisismanagement? Dan hebben wij de droombaan voor jou!

Beleidsadviseur kwaliteit

Voor 24 uur per week

Werk jij mee aan onze visie: de patiënt de juiste zorg bieden; op het juiste moment, door de juiste persoon en op de juiste plaats? Als Huisartsenposten Rijnmond bouwen we aan een toekomstbestendige organisatie.

Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hierbij hoog in het vaandel. Om onze visie te kunnen realiseren streven wij er naar om een lerende organisatie te zijn die continu verbetert en open staat voor vernieuwing.  Onze kernwaarden zijn dan ook: innovatief en betrouwbaar.

Wat ga je doen?

Je adviseert de Raad van bestuur over vraagstukken die betrekking hebben op kwaliteitsbeleid, patiëntveiligheid en crisismanagement. De kwaliteitsdoelstellingen van de organisatie zijn hierbij het uitgangspunt. Je bent een inspirator en sparringpartner voor het management. Daarnaast stimuleer je je collega’s in het nemen van verantwoordelijkheid en leiderschap, waarbij het risico-bewustzijn en het gevoel voor continu verbeteren zich ontwikkelt.

Je organiseert en begeleidt kwaliteitsprojecten, prospectieve risico-inventarisaties en kwaliteitscertificeringen. Hierbij draag je zorg voor de kwaliteitsrapportages zoals de management review en maandrapportages en adviseer en ondersteun je de onderzoekscommissie bij calamiteitenonderzoek.

Je  organiseert interne audits en veiligheidsrondes op de posten. Daarnaast ben je de contactpersoon voor samenwerkende (externe) partijen.

Je werkt vanuit ons kantoor aan het Vasteland maar bent ook regelmatig op de posten zelf te vinden. Soms werk je buiten kantoortijden. Je stemt af met de leden van de projectgroepen, de locatiemanagers, de HR-manager en Raad van bestuur. Daarnaast adviseer je het management en Raad van bestuur. Zelf word je aangestuurd door de secretaris Raad van bestuur. 

Jij

 •  beschikt over hbo+ / academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding, bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen en health care management.
 • hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • bent op de hoogte van landelijke beleid en ontwikkelingen en weet dit te vertalen naar een aanpak voor onze organisatie.
 • hebt de volgende competenties:
  • conceptueel denken
  • motiveren
  • netwerken
  • uitstekende uitdrukkingsvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk
  • bewaken van doelstellingen

 

Wij bieden:

 • Een inspirerende plek om te werken binnen een enthousiast en open team.
 • Een uitdagende baan met ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
 • Een maandsalaris in schaal 8 van minimaal € 3.095,- en max € 4.051,- bruto op fulltime basis, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 6% eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling bij PGGM.

 

Meer informatie of direct solliciteren?

Wil je meer weten over ons of over de functie? Neem dan contact op met Lysette Devilee, Secretaris Raad van Bestuur, op telefoonnummer 010 - 20 60 310 of per email:l.devilee@haprijnmond.nl

Wil je direct solliciteren?
Solliciteren kan tot en met 30 december 2018 via ons online sollicitatieformulier. Er wordt gelijktijdig intern en extern geworven, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. De gesprekken staan gepland op donderdag 3 januari en vrijdag 4 januari 2019.

Over Huisartsenposten Rijnmond

Huisartsenposten Rijnmond verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avond, nacht en weekenden voor meer dan 1 miljoen inwoners in de regio Rijnmond. Dit doen we op 5 locaties; Huisartsenpost Zuid, Huisartsenpost IJsselland, Huisartsenpost SFG, Huisartsenpost Ruwaard en Huisartsenpost Erasmus MC. Elke huisartsenpost is gelegen op het terrein van een ziekenhuis en werkt nauw samen met de spoedeisende hulp.

Bij ons werken meer dan 500 huisartsen, 300 waarnemers, 220 triagistes en baliemedewerkers, 80 chauffeurs en 30 stafmedewerkers.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.