Verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS)

Huisartsenposten Rijnmond zoekt: 

HBO-verpleegkundigen

met affiniteit voor de spoedzorg,  die opgeleid willen worden tot verpleegkundig specialist (VIOS), voor een dienstverband van 32 uur per week (3 dagen werken, 1 dag studie).

 

Houd jij van hectiek en zoek je uitdagend werk?

 

Op de huisartsenpost is geen dienst hetzelfde. In de avond, nacht en weekenden biedt Huisartsenposten Rijnmond hulp aan patiënten met acute gezondheidsklachten die niet kunnen wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. Om onze patiënten snel van de juiste zorg te kunnen voorzien, willen wij de functie van Verpleegkundig Specialist (VS) introduceren binnen de organisatie. Wij zoeken allereerst Verpleegkundig Specialisten voor twee van onze grootste posten (HAP SFG bij het Sint Franciscus Gasthuis en HAP Zuid, bij het Maasstad ziekenhuis) alvorens de functie binnen alle posten te introduceren.

 

Als VIOS vervul je een zeer belangrijke rol bij het diagnosticeren en behandelen van patiënten met enkelvoudige, veelvoorkomende klachten. Je voert deze werkzaamheden zelfstandig uit en maakt hierbij gebruik van de NHG-standaarden en protocollen  van de organisatie. Je werkt nauw samen met een team van professionals: huisartsen, triagisten, chauffeurs en baliemedewerkers.

 

 De opleiding:

Als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) volg je de tweejarige opleiding Master Advanced Nursing Practice. De opleiding start in september 2019 aan de Hogeschool Rotterdam en wordt betaald door Huisartsenposten Rijnmond op basis van een studieovereenkomst. De opleiding kent een studiebelasting van 32 uur per week, bestaande uit studieopdrachten, praktijk- en lesdagen. Concreet betekent dit dat je één dag per week onderwijs volgt, dan wel studieverlof hebt,  en de overige dagen werk je in een reguliere huisartsenpraktijk overdag of in de avonduren op de huisartsenpost. Na afronding van de opleiding kan je je laten registreren als “verpleegkundig specialist”.

 

Voor deze functie geldt dat je:

 • In het bezit bent van een Hbo-diploma Verpleegkundige met BIG registratie;
 • Minimaal twee jaar recente werkervaring hebt opgedaan als gediplomeerd verpleegkundige;
 • Bij voorkeur ervaring hebt in de acute of huisartsenzorg;
 • In bezit bent van het BLS AED certificaat, erkend door Nederlandse Reanimatieraad/ERC.
 • Enthousiast bent en over een pioniersgeest beschikt;
 • Initiatiefrijk en creatief bent;
 • Flexibel bent, en bereid bent tijdens weekend- en feestdagen te werken;
 • Over uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden beschikt;
 • In staat bent deze functie te combineren met een intensieve opleiding.

 

Wij bieden:

 • Een goed salaris dat in overeenstemming is met de zwaarte van de functie;
 • Een toeslag van 150% voor feestdagen, 50% voor nacht- en weekenddiensten en 30% voor avonddiensten;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere 6% eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling bij PGGM en vakantie-uren met 43% ANW-toeslag;
 • Veel ruimte voor opleidingsmogelijkheden onder werktijd;
 • Een prettige werksfeer binnen een enthousiast team;
 • Ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën.

 

Over Huisartsenposten Rijnmond

Huisartsenposten Rijnmond verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avond, nacht en weekenden voor de 1.000.000 inwoners van regio Rijnmond. De organisatie bestaat uit vier huisartsenposten: Huisartsenpost Zuid, Huisartsenpost IJsselland, Huisartsenpost SFG en Huisartsenpost Ruwaard. Elke huisartsenpost is gelegen op het terrein van een ziekenhuis en werkt nauw samen met de spoedeisende hulp. In totaal zijn er ongeveer 450 huisartsen, 200 waarnemers, 150 triagisten, 30 baliemedewerkers, 45 chauffeurs en 25 staf/managementleden werkzaam. Huisartsenposten Rijnmond besteedt veel aandacht aan patiëntveiligheid en het blijven verhogen van de kwaliteit van de organisatie. We bieden onze medewerkers diverse mogelijkheden aan voor (na)scholing.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Brenda Vloemans - Schuller (HR-manager) via: b.schuller@haprijnmond.nl of telefonisch: 010-2060309

 

Sollicitatieprocedure

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De gesprekken zullen plaatsvinden in de maand juni. Solliciteren kan tot en met maandag 29 mei via de link:

http://huisartsenposten-rijnmond.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/81105.